Hoe het begon

In 1993 blies meester-chocolatier Dirk Naert het stof van een traditioneel recept voor likeurpralines. Met een procedé dat door vele vakgenoten als te arbeidsintensief werd beschouwd, bouwde Chocolaterie Carré aan een uitdagend assortiment van pralines met vloeibare inhoud. Dankzij de zin voor experiment en innovatie ontwikkelde het bedrijf een internationaal erkend smakenpalet. Van klassieke likeurpralines tot frisse cocktailtoetsen.

Experiment en innovatie

Dat innoveren in het DNA van Chocolaterie Carré zit, bewijst de praline met Banyuls wijn, een gegeerd product in Japan. Een land dat traditie zo hoog in het vaandel draagt, stelt de combinatie van vakkennis en vernieuwing sterk op prijs. Chocolaterie Carré verdeelt intussen haar unieke pralines ook in China, Denemarken, Ijsland, Amerika, Rusland en Australië.

Levenswerk: vakmanschap met hart en ziel

Chocolaterie Carré is niet alleen een verhaal van ambacht en traditie. Het is ook het levenswerk meester-chocolatier Dirk Naert en zijn echtgenote Mieke Vandenberghe. Mieke zorgde met haar uitgekiende blik op esthetiek en kwaliteitszin voor de succesvolle uitbouw van Chocolaterie Carré. Samen maakten Dirk en Mieke van Chocolaterie Carré een betrouwbare leverancier van kwalitatieve producten in uitstekende verpakkingen, met als paradepaardje hun merk ChocOBeer: een praline met vloeibare biervulling.

De pralines van Chocolaterie Carré worden verdeeld naar vakgenoten die hun assortiment uitgebreid zien met een uniek product en naar wereldwijde distributeurs die werken met het respect voor de authenticiteit die het product verdient.