Ons verhaal

Belangrijke mededeling

Onze WINKEL Chocolaterie Carré wordt overgedragen aan Chocolaterie DUMON.
Dit vanaf 10 april 2023 (Paasmaandag).

Ons bedrijf kent een lange geschiedenis: 28 jaar lang stonden we voor u klaar om u de beste chocolade aan te bieden in onze winkel en even lang bouwen we aan onze groothandel in likeurpralines.
Gezien de sterke groei van de groothandel, hebben we beslist om exclusief hierop te focussen. De winkel zullen we dus overdragen aan onze ervaren collega's van Chocolaterie DUMON. Zij zorgen voor de continuïteit naar onze klanten toe. 

Chocolaterie DUMON is sinds anderhalf jaar actief in Heestert, maar verdeelt al lekkernijen sinds 1992 in Torhout, Brugge en Kortrijk. Niet alleen nemen ze de fakkel over om onze gewaardeerde klanten verder van heerlijke artisanale chocoladeproducten te bedienen. Ook uw huidige klantenkaart blijft tot eind 2023 geldig via Chocolaterie DUMON.

Met hartelijke groeten,

Team Chocolaterie Carré
Dirk en Mieke

 

Locatie en openingsuren nieuwe winkel:

Chocolaterie DUMON - Gauwelstraat 65 in Heestert.

zo, ma en di: gesloten
wo, do, vr en za: 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 18.00 uur

Hoe het begon...

Tijdens zijn opleiding had meester-chocolatier Dirk gemerkt dat zelfs topchocolatiers pralines met vloeibare vulling niet aandurfden. Hij storte zich vol overgave in dit avontuur. In 1992 blies meester-chocolatier Dirk Naert het stof van een traditioneel recept voor likeurpralines. Een jaar lang zwoegde hij om het productieproces te perfectioneren. Met een procédé dat door vele vakgenoten als te arbeidsintensief werd beschouwd, bouwde Chocolaterie Carré aan een uitdagend assortiment van pralines met vloeibare inhoud. Dankzij de zin voor experiment en innovatie ontwikkelde het bedrijf een internationaal erkend smakenpalet. Van klassieke likeurpralines tot frisse cocktailtoetsen.

Wist je dat de eerste likeurpralines nog met de hand verpakt werden in aluminiumfolie, door opa en oma?

Expérimentation et innovation

Dat innoveren in het DNA van Chocolaterie Carré zit, bewijst de praline met Banyuls wijn, een gegeerd product in Japan. Een land dat traditie zo hoog in het vaandel draagt, stelt de combinatie van vakkennis en vernieuwing sterk op prijs. Chocolaterie Carré verdeelt intussen haar unieke pralines ook in China, Denemarken, Ijsland, Amerika, Italië, Duitsland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Nederland....

Levenswerk : vakmanschap met hart en ziel

Chocolaterie Carré is niet alleen een verhaal van ambacht en traditie. Het is ook het levenswerk van meester-chocolatier Dirk Naert en zijn echtgenote Mieke Vandenberghe. Mieke zorgde met haar uitgekiende blik op esthetiek en kwaliteitszin voor de succesvolle uitbouw van Chocolaterie Carré. Samen maakten Dirk en Mieke van Chocolaterie Carré een betrouwbare leverancier van kwalitatieve producten in uitstekende verpakkingen, met als paradepaardje hun merk ChocOBeer: een praline met vloeibare biervulling.

De pralines van Chocolaterie Carré worden verdeeld naar vakgenoten die hun assortiment uitgebreid zien met een uniek product en naar wereldwijde distributeurs die werken met het respect voor de authenticiteit die het product verdient.